Test connection failed in XXXX / Build (TFS Connection)

Answered

I am facing the issue while run the build. The error details given below. 

Failed to connect to TFS root: Could not load file or assembly 'Newtonsoft.Json, Version=9.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=30ad4fe6b2a6aeed' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

My VCS is TFS which runs in TFS server 2010.

Later I noticed the same error when I run "Test Connection" under Version Control Settings edit mode.

Please assist if anybody come across this issue.

Thanks

Rishihar Subash Chandran

2
5 comments

Complete error which I missed in my previous post:

Test connection failed in Emerio / Build
Failed to connect to TFS root: Could not load file or assembly 'Newtonsoft.Json, Version=9.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=30ad4fe6b2a6aeed' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.
0

Funny, I got the exact same error today. 

It happened after I installed Visual Studio 2019 on the TC server machine (in addition to VS 2017). I have been hurting my brain trying to find a solution but to no avail.

The TFS  server was updated to DevOps Server 2019 a few days before, but I'm pretty sure TC worked until I installed VS2019.

Johannes

0

For me, it is almost same scenario. I started fresh installation yesterday. The test connection was successful till yesterday evening. However, there were some other build error.

Today morning, I observed that MSBuild was not installed in server, so I installed MSBuild 16.0 (which is for VS2019) and afterwards the error occupied me the whole day. I didn't install VS2019 as I no need and I only installed MSBuild 16.0.

No solution so far..

0

Hi Johannes! 

Sorry for the inconvenience and thank you for the provided details! We're looking into the problem and try to include the fix in the next bugfix release (which is planned for the next week). Please, watch\vote for the issue to get all updates.

1

Please sign in to leave a comment.