Problem starting build on Agent running Ubuntu

Hi,

I have many client running various versions of RedHat Enterprise and Fedora Core...

I have one Ubuntu client that I'm having problems with. When the build starts, I get this error:

WARN - nt.runner.GenericProgramRunner -
java.lang.NullPointerException
at java.util.ArrayList.addAll(ArrayList.java:474)
at jetbrains.buildServer.agent.ant.AntBuildRunner.composeAgentClasspath(AntBuildRunner.java:19
3)
at jetbrains.buildServer.agent.ant.AntBuildRunner.getVMProperties(AntBuildRunner.java:160)
at jetbrains.buildServer.agent.runner.JavaProgramRunner.buildCommandLine(JavaProgramRunner.jav
a:69)
at jetbrains.buildServer.agent.runner.GenericProgramRunner.run(GenericProgramRunner.java:59)
at jetbrains.buildServer.agent.impl.BuildAgentImpl$5.run(BuildAgentImpl.java:436)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
WARN - rver.agent.impl.BuildAgentImpl - jetbrains.buildServer.RunBuildException: java.lang.NullPointerException
jetbrains.buildServer.RunBuildException: java.lang.NullPointerException
at jetbrains.buildServer.agent.runner.GenericProgramRunner.run(GenericProgramRunner.java:66)
at jetbrains.buildServer.agent.impl.BuildAgentImpl$5.run(BuildAgentImpl.java:436)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
Caused by: java.lang.NullPointerException
at java.util.ArrayList.addAll(ArrayList.java:474)
at jetbrains.buildServer.agent.ant.AntBuildRunner.composeAgentClasspath(AntBuildRunner.java:19
3)
at jetbrains.buildServer.agent.ant.AntBuildRunner.getVMProperties(AntBuildRunner.java:160)
at jetbrains.buildServer.agent.runner.JavaProgramRunner.buildCommandLine(JavaProgramRunner.jav
a:69)
at jetbrains.buildServer.agent.runner.GenericProgramRunner.run(GenericProgramRunner.java:59)
... 2 more

The agent is Ubuntu 5.10 "Breezy Badger"
The version of java is 1.5.0_05

There are no errors when the agent starts up.

Thanks,

SH

2 comments
Comment actions Permalink

Forgot to mention TC version -- Version 1.1.1 (build 1730)

0
Comment actions Permalink

Hi,

It looks like this agent uses obsolete version of code, because this exception should have been
fixed in TeamCity 1.1.1. Please try to reinstall build agent on the Ubuntu station.

If this won't help, please file a Jira issue with teamcity.log from buildAgent/log directory.

Kind regards,
KIR

--
Kirill Maximov
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0

Please sign in to leave a comment.