NullPointerException with testng

Hi
I am trying to set up team city to run our build-script which launches our
testng tests.
However I have no luck doing so.

I have configured a dummy project to figure out this problem, but I'm still
stuck.

The ant script is roughly like this, and works command-line using ant, and
from within IntelliJ IDEA
]]>

I have set up TeamCity to check out this project and run the 'test' target.
But then I get this error message

Getting project sources (<1s)
init-paths (<1s)
init (<1s)
compile (<1s)
javac (<1s)
javac (<1s)
test-init (<1s)
test (<1s)
testng (<1s)
java.lang.NullPointerException
java.lang.NullPointerException
at
org.apache.tools.ant.RuntimeConfigurable.maybeConfigure(RuntimeConfigurable.java:390)
at
org.apache.tools.ant.RuntimeConfigurable.maybeConfigure(RuntimeConfigurable.java:349)
at org.apache.tools.ant.UnknownElement.handleChild(UnknownElement.java:565)
at
org.apache.tools.ant.UnknownElement.handleChildren(UnknownElement.java:343)
at org.apache.tools.ant.UnknownElement.handleChild(UnknownElement.java:566)
at
org.apache.tools.ant.UnknownElement.handleChildren(UnknownElement.java:343)
at org.apache.tools.ant.UnknownElement.configure(UnknownElement.java:198)
at
org.apache.tools.ant.UnknownElement.maybeConfigure(UnknownElement.java:160)
at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:347)
at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:357)
at org.apache.tools.ant.Target.performTasks(Target.java:385)
at org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets(Project.java:1329)
at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:1298)
at
org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets(DefaultExecutor.java:41)
at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:1181)
at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:698)
at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:199)
at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run(Launcher.java:257)
at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main(Launcher.java:104)

java.lang.NullPointerException


What could be the problem?



4 comments
Comment actions Permalink

Hello,
Thats a bug, please vote/watch for
http://www.jetbrains.net/jira/browse/TW-1408

KIR

--
Kirill Maximov
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

As a workaround try not to use Ant 1.7. Ant 1.7 will be officially supported only in Agra.

Message was edited by:
Kirill Maximov (JetBrains)

0
Comment actions Permalink

So this is strictly an Ant 1.7 bug? I'm seeing it too or something like it. I'm fine backing off to 1.6.5, just want to confirm that this is, indeed, the issue.

--Tim

0
Comment actions Permalink

That really looks like this. We've just tried to upgrade locally to the version with Ant 1.7 and faced the same exception for the project with testng tests (well, that's TeamCity project itself :)

0

Please sign in to leave a comment.