TeamCity integration with MsTest - not seeing test output

I've tried both alternatives for integrating with MsTest - service messages, and the sln2008 runner - and both ran fine.  My hang up though is that its not clear to me where I should go to view the test results.  In some blog posts, there seemed to be references to a "Tests" tab, but no such tab is visible that I can see.  I can see the regular tabs - "Overview", "Changes", "Build Log", etc but no "Tests".  Help?

8 comments
Comment actions Permalink

Could you please attach you .trx file. TeamCity should show 'Tests' tab iif it has parsed your .trx file.
Please attach build log as well.
Thanks!

0
Comment actions Permalink

Thanks for a quick reply...

I'm pretty sure Team City is processing the trx file...  This is at the bottom of the build log:

[15:31:56]: E:\projects\brownshoe\unit_tests\product\src\BrownShoe\Testing\UnitTests\bin>echo
[15:31:56]: ##teamcity[importData id='mstest' file='E:\projects\brownshoe\unit_tests\product\installsupport\testResults.trx']
[15:31:56]: 
[15:31:56]: ##teamcity[importData id='mstest' file='E:\projects\brownshoe\unit_tests\product\installsupport\testResults.trx']
[15:31:56]: Importing data from 'E:\projects\brownshoe\unit_tests\product\installsupport\testResults.trx' with 'mstest' processor
[15:31:56]: MSTest
[15:31:56]:     [MSTest] Importing data from 'E:\projects\brownshoe\unit_tests\product\installsupport\testResults.trx' with 'mstest' processor
[15:31:56]:     [MSTest] MSTest
[15:31:56]: Process exited with code 0
[15:31:56]: Waiting for 2 service processes to complete
[15:31:56]: Build finished


...but still no "Tests" tab.

Attached are the build log and trx file (build log is snipped for readability and also security).



Attachment(s):
testResults.trx
DEV_-_eCommerce_website_Test_Integration_-_DEV_Unit_Tests_10229.log
0
Comment actions Permalink

I've created an issue for the probplem. Please watch/vote it at
http://www.jetbrains.net/tracker/issue/TW-6771

0
Comment actions Permalink

According to build logs, that was mstest 2005. We fixed this issue recently. The fix will be available in next TeamCity minor EAP (4.x)

0
Comment actions Permalink

I appreciate the heads up, but I was told that we can't justify the installation of an EAP for this feature.   What version of stable release should I be on the lookout for in order to get 2005 testing working?

0
Comment actions Permalink

That would be TeamCity 4.1 minor. We plan to publish it in a month or so.
Is that acceptable for you to apply patch on top of TeamCity 4.0.2? Let me know and I'll create a patch for you.

0
Comment actions Permalink

I appreciate the offer.  I asked around and the politics of upgrades is apparently a little sensitive at the moment.  Looks like we're gonna have to wait for 4.1 minor...

Again, thanks for all your help.

Jeremy

0
Comment actions Permalink

Jeremy,

I have a workaround for VSTS tes output by using Nunit plug-in.  My MsTest can be run with Nunit and the tes output and status can be seen in the TeamCity UI.  Here is how I did that:


     <Target Name="Test" DependsOnTargets="Rebuild">
         <Message Text="Starting to Test"/>
            <NUnit NUnitVersion="Nunit-2.4.6"
                   Addins="C:\nunit_addins\ExactMagic.MstsAdapter.dll"
                   Assemblies="Path to the VSTS test *.dll"/>

You need to dowload the ExactMagic.MstsAdapter.dll

Hope this helps.

0

Please sign in to leave a comment.