Team City Newbie Config Question

I am in the process of installing team city and getting it up and running and I have run into a problem.  I have Team City installed with my system (Windows, CVS, Maven for Java Project)

I have the following working.  I have Team City connected to CVS.  I have a build configuration setup and I have the Team City plugin configured with MyEclipse.  I have the Build Configuration to perform a Maven clean.  I was successfully able to check in a file from Eclipse (using the Team City plugin) and have Team City run the Maven clean and check the file into CVS.

The problem is that when I append the Maven test option to the Build Configuration it fails.  It is complaining about not being able to download files, which doesn't make any sense.  I have appended the log information below:

[14:26:51]: Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/org/apache/ws/security/wss4j/1.5.3/wss4j-1.5.3.pom
[14:26:51]: [INFO] Unable to find resource 'org.apache.ws.security:wss4j:pom:1.5.3' in repository central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:51]: Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/javax/activation/activation/1.0.2/activation-1.0.2.jar
[14:26:51]: Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/javax/mail/mail/1.3.1/mail-1.3.1.jar
[14:26:51]: Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/javax/jts/jts/1.0/jts-1.0.jar
[14:26:52]: [INFO] Unable to find resource 'javax.activation:activation:jar:1.0.2' in repository central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:53]: [INFO] Unable to find resource 'javax.mail:mail:jar:1.3.1' in repository central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:54]: [INFO] Unable to find resource 'javax.jts:jts:jar:1.0' in repository central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:54]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:54]: [ERROR] BUILD ERROR
[14:26:54]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:54]: [INFO] Failed to resolve artifact.
[14:26:54]: Missing:
[14:26:54]: ----------
[14:26:54]: 1) javax.activation:activation:jar:1.0.2
[14:26:54]: Try downloading the file manually from:
[14:26:54]: http://java.sun.com/products/javabeans/glasgow/jaf.html
[14:26:54]: Then, install it using the command:
[14:26:54]: mvn install:install-file -DgroupId=javax.activation -DartifactId=activation -Dversion=1.0.2 -Dpackaging=jar -Dfile=/path/to/file
[14:26:54]: Alternatively, if you host your own repository you can deploy the file there:
[14:26:54]: mvn deploy:deploy-file -DgroupId=javax.activation -DartifactId=activation -Dversion=1.0.2 -Dpackaging=jar -Dfile=/path/to/file -Durl=[url] -DrepositoryId=[id]
[14:26:54]: Path to dependency:




********************************************************
The following is the full log file
*******************************************************

[14:26:25]: Checking for changes
[14:26:27]: Clearing temporary directory: C:\TeamCity\buildAgent\temp\buildTmp
[14:26:27]: Checkout directory: C:\TeamCity\buildAgent\work\6ed81934c4b08b1c
[14:26:27]: Updating sources: server side checkout... (1s)
[14:26:27]: [Updating sources: server side checkout...] Building incremental patch for VCS root: eBillme CVS
[14:26:28]: [Updating sources: server side checkout...] Repository sources transferred
[14:26:28]: ##teamcity[buildNumber '9']
[14:26:28]: MAVEN_OPTS = -DDotNetFramework4.0_x86_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319 -Dteamcity.buildType.id=bt2 -DDotNetFramework4.0= -Dteamcity.build.properties.file=C:\TeamCity\buildAgent\temp\agentTmp\teamcity.build4759233119017406079.properties -DDotNetFramework3.5_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5 -Dbuild.number=9 "-Dteamcity.buildConfName=Ebillme Build Configuration" -DDotNetFramework3.0= -Dagent.work.dir=C:\TeamCity\buildAgent\work -DDotNetFramework1.1= -DDotNetFramework3.0_x86_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.0 -DDotNetFramework3.0_x86= -DDotNetFramework3.5= -Djava.io.tmpdir=C:\TeamCity\buildAgent\temp\buildTmp -Duser.home=C:\ -Dteamcity.build.checkoutDir=C:\TeamCity\buildAgent\work\6ed81934c4b08b1c -Dagent.flow=367759020958809 -DDotNetFramework2.0= -Dfile.encoding=Cp1252 "-Dteamcity.projectName=eBillme Build" "-Dbuild.vcs.number.eBillme_CVS=07 Jun 14:20:32" -Didea.build.agent.port=9090 -DDotNetFramework1.1_x86_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322 -Didea.build.server.build.id=10 -DDotNetFramework2.0_x86_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727 -Dteamcity.agent.dotnet.agent_url=http://localhost:9090/RPC2 -DDotNetFramework3.5_x86_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5 -Dteamcity.build.tempDir=C:\TeamCity\buildAgent\temp\buildTmp -Duser.variant= -DDotNetFramework3.0_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.0 "-DDotNetFrameworkSDK2.0_Path=C:\Program Files\Microsoft.NET\SDK\v2.0" -Dos.arch=x86 -Dteamcity.dotnet.coveragelauncher=C:\TeamCity\buildAgent\plugins\dotnetPlugin\bin\TeamCityRunners\JetBrains.dotTrace.TeamCity.CoverageRunner.exe -Duser.name=SYSTEM -Duser.language=en "-DVS2010_Path=C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\IDE" -Dteamcity.dotnet.nunitlauncher2.0=C:\TeamCity\buildAgent\plugins\dotnetPlugin\bin\JetBrains.BuildServer.NUnitLauncher2.0.exe -Dteamcity.dotnet.nunitlauncher2.0.vsts=C:\TeamCity\buildAgent\plugins\dotnetPlugin\bin\JetBrains.BuildServer.NUnitLauncher2.0.VSTS.exe -Dteamcity.runner.properties.file=C:\TeamCity\buildAgent\temp\agentTmp\teamcity.runner6286909044877755842.properties -Dteamcity.dotnet.nunitlauncher1.1=C:\TeamCity\buildAgent\plugins\dotnetPlugin\bin\JetBrains.BuildServer.NUnitLauncher1.1.exe -DDotNetFrameworkSDK2.0= -DDotNetFramework1.1_x86= -DDotNetFramework3.5_x86= -Dagent.home.dir=C:\TeamCity\buildAgent -DVS2005=8.0.50727.42 -Dteamcity.agent.dotnet.build_id=10 -Dagent.name=LP5KNB1L1 -Dteamcity.dotnet.platform=C:\TeamCity\buildAgent\plugins\dotnetPlugin\bin\JetBrains.TeamCity.PlatformProcessRunner.1.1.exe "-DMSTest.10.0=C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 10.0\Common7\IDE\MSTest.exe" -DDotNetFramework2.0_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727 -DDotNetFramework2.0_x86= -Dteamcity.build.workingDir=C:\TeamCity\eBillme\workingdir -DVS2010=10.0.30319.1 "-DWindowsSDK7.0A_Path=C:\Program Files\Microsoft SDKs\Windows\v7.0A" -Dteamcity.dotnet.nunitaddin=C:\TeamCity\buildAgent\plugins\dotnetPlugin\bin\JetBrains.TeamCity.NUnitAddin-NUnit "-Dteamcity.version=5.1.2 (build 13430)" -Dteamcity.dotnet.nunitlauncher=C:\TeamCity\buildAgent\plugins\dotnetPlugin\bin\JetBrains.BuildServer.NUnitLauncher.exe -Dfile.separator=\ "-Dbuild.vcs.number.1=07 Jun 14:20:32" -Dteamcity.dotnet.nunitlauncher.msbuild.task=C:\TeamCity\buildAgent\plugins\dotnetPlugin\bin\JetBrains.BuildServer.MSBuildLoggers.dll "-DDotNetFrameworkSDK2.0_x86_Path=C:\Program Files\Microsoft.NET\SDK\v2.0" -DWindowsSDK7.0A= -Dteamcity.auth.userId=TeamCityBuildId=10 -Dteamcity.auth.password=QxyDLC03lMTId7ZUmvBQmZUaEeI0ECjH -Duser.timezone=America/New_York "-Dos.name=Windows XP" -Dteamcity.agent.cpuBenchmark=302 -Dpath.separator=; -DDotNetFramework1.1_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322 -DDotNetFramework4.0_x86= -Dos.version=5.1 -DDotNetFrameworkSDK2.0_x86= -Duser.country=CA "-Dbuild.vcs.number=07 Jun 14:20:32" -DDotNetFramework4.0_Path=C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319 "-DVS2005_Path=C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\Common7\IDE"
[14:26:28]: M2_HOME = C:\Program Files\apache-maven-2.2.1
[14:26:28]: PATH = C:\Program Files\apache-maven-2.2.1\bin;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\Program Files\NTRU Cryptosystems\NTRU TCG Software Stack\bin\;C:\Program Files\Wave Systems Corp\Gemalto\Access Client\v5\;c:\Program Files\Common Files\Roxio Shared\DLLShared\;c:\Program Files\Common Files\Roxio Shared\10.0\DLLShared\;c:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Tools\binn\;C:\PROGRA~1\IBM\SQLLIB\BIN;C:\PROGRA~1\IBM\SQLLIB\FUNCTION;C:\PROGRA~1\IBM\SQLLIB\SAMPLES\REPL;C:\Program Files\QuickTime\QTSystem\;C:\WINDOWS\system32\WindowsPowerShell\v1.0;C:\WINDOWS\system32\WindowsPowerShell\v1.0;C:\Program Files\apache-maven-2.2.1\bin;c:\Program Files\Microsoft SQL Server\100\Tools\Binn\;c:\Program Files\Microsoft SQL Server\100\DTS\Binn\
[14:26:28]: JAVA_HOME = C:\Program Files\Java\jdk1.6.0
[14:26:28]: RUN ARGUMENTS = [-f, C:\TeamCity\buildAgent\work\6ed81934c4b08b1c\pom.xml, -B, clean, test]
[14:26:29]: [INFO] Scanning for projects...
[14:26:29]: [INFO] Reactor build order:
[14:26:29]: [INFO]   Ebillme Parent Project
[14:26:29]: [INFO]   Ebillme Common Project
[14:26:29]: [INFO]   Old batches
[14:26:29]: [INFO]   WebServices V2 Project
[14:26:29]: [INFO]   Batch Control Service Project
[14:26:29]: [INFO]   WebServices Project
[14:26:29]: [INFO]   eBillme Payment Project
[14:26:29]: [INFO]   Batch Control V2 Project
[14:26:29]: [INFO]   GUI Engine
[14:26:29]: [INFO]   Secureebill Admin Project
[14:26:29]: [INFO]   Ebillme Test Tools Project
[14:26:29]: [INFO]   Ebillme Portal Project
[14:26:29]: [INFO]   Consumer Portal Project
[14:26:29]: [INFO]   Ebillme Portal V1 Project
[14:26:30]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:30]: [INFO] Building Ebillme Parent Project
[14:26:30]: [INFO]    task-segment: [clean, test]
[14:26:30]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:30]: [INFO] [clean:clean {execution: default-clean}]
[14:26:30]: [INFO] No goals needed for project - skipping
[14:26:30]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:30]: [INFO] Building Ebillme Common Project
[14:26:30]: [INFO]    task-segment: [clean, test]
[14:26:30]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:30]: [INFO] [clean:clean {execution: default-clean}]
[14:26:33]: [INFO] [resources:resources {execution: default-resources}]
[14:26:33]: [WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources, i.e. build is platform dependent!
[14:26:33]: [INFO] Copying 1 resource
[14:26:35]: [INFO] [compiler:compile {execution: default-compile}]
[14:26:35]: [INFO] Compiling 148 source files to C:\TeamCity\buildAgent\work\6ed81934c4b08b1c\ebillme-common\target\classes

[14:26:45]: [INFO] [resources:testResources {execution: default-testResources}]

[14:26:45]: [WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources, i.e. build is platform dependent!
[14:26:45]: [INFO] skip non existing resourceDirectory C:\TeamCity\buildAgent\work\6ed81934c4b08b1c\ebillme-common\src\test\resources
[14:26:45]: [INFO] [compiler:testCompile {execution: default-testCompile}]
[14:26:45]: [INFO] No sources to compile
[14:26:45]: [INFO] [surefire:test {execution: default-test}]
[14:26:45]: [INFO] No tests to run.
[14:26:45]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:45]: [INFO] Building Old batches
[14:26:45]: [INFO]    task-segment: [clean, test]
[14:26:45]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:45]: [INFO] [clean:clean {execution: default-clean}]
[14:26:45]: [INFO] [resources:resources {execution: default-resources}]
[14:26:45]: [WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources, i.e. build is platform dependent!
[14:26:45]: [INFO] skip non existing resourceDirectory C:\TeamCity\buildAgent\work\6ed81934c4b08b1c\batchcontrol\src\main\resources
[14:26:46]: [INFO] [compiler:compile {execution: default-compile}]
[14:26:46]: [INFO] Compiling 63 source files to C:\TeamCity\buildAgent\work\6ed81934c4b08b1c\batchcontrol\target\classes
[14:26:51]: [INFO] [resources:testResources {execution: default-testResources}]
[14:26:51]: [WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources, i.e. build is platform dependent!
[14:26:51]: [INFO] skip non existing resourceDirectory C:\TeamCity\buildAgent\work\6ed81934c4b08b1c\batchcontrol\src\test\resources
[14:26:51]: [INFO] [compiler:testCompile {execution: default-testCompile}]
[14:26:51]: [INFO] No sources to compile
[14:26:51]: [INFO] [surefire:test {execution: default-test}]
[14:26:51]: [INFO] No tests to run.
[14:26:51]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:51]: [INFO] Building WebServices V2 Project
[14:26:51]: [INFO]    task-segment: [clean, test]
[14:26:51]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:51]: [INFO] [clean:clean {execution: default-clean}]
[14:26:51]: [INFO] [resources:resources {execution: default-resources}]
[14:26:51]: [WARNING] Using platform encoding (Cp1252 actually) to copy filtered resources, i.e. build is platform dependent!
[14:26:51]: [INFO] Copying 3 resources
[14:26:51]: Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/org/apache/ws/security/wss4j/1.5.3/wss4j-1.5.3.pom
[14:26:51]: [INFO] Unable to find resource 'org.apache.ws.security:wss4j:pom:1.5.3' in repository central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:51]: Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/javax/activation/activation/1.0.2/activation-1.0.2.jar
[14:26:51]: Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/javax/mail/mail/1.3.1/mail-1.3.1.jar
[14:26:51]: Downloading: http://repo1.maven.org/maven2/javax/jts/jts/1.0/jts-1.0.jar
[14:26:52]: [INFO] Unable to find resource 'javax.activation:activation:jar:1.0.2' in repository central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:53]: [INFO] Unable to find resource 'javax.mail:mail:jar:1.3.1' in repository central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:54]: [INFO] Unable to find resource 'javax.jts:jts:jar:1.0' in repository central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:54]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:54]: [ERROR] BUILD ERROR
[14:26:54]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:54]: [INFO] Failed to resolve artifact.
[14:26:54]: Missing:
[14:26:54]: ----------
[14:26:54]: 1) javax.activation:activation:jar:1.0.2
[14:26:54]: Try downloading the file manually from:
[14:26:54]: http://java.sun.com/products/javabeans/glasgow/jaf.html
[14:26:54]: Then, install it using the command:
[14:26:54]: mvn install:install-file -DgroupId=javax.activation -DartifactId=activation -Dversion=1.0.2 -Dpackaging=jar -Dfile=/path/to/file
[14:26:54]: Alternatively, if you host your own repository you can deploy the file there:
[14:26:54]: mvn deploy:deploy-file -DgroupId=javax.activation -DartifactId=activation -Dversion=1.0.2 -Dpackaging=jar -Dfile=/path/to/file -Durl=[url] -DrepositoryId=[id]
[14:26:54]: Path to dependency:
[14:26:54]: 1) com.ebillme:webservices-v2:ejb:1.0
[14:26:54]: 2) javax.activation:activation:jar:1.0.2
[14:26:54]: 2) javax.mail:mail:jar:1.3.1
[14:26:54]: Try downloading the file manually from:
[14:26:54]: http://java.sun.com/products/javamail/downloads/index.html
[14:26:54]: Then, install it using the command:
[14:26:54]: mvn install:install-file -DgroupId=javax.mail -DartifactId=mail -Dversion=1.3.1 -Dpackaging=jar -Dfile=/path/to/file
[14:26:54]: Alternatively, if you host your own repository you can deploy the file there:
[14:26:54]: mvn deploy:deploy-file -DgroupId=javax.mail -DartifactId=mail -Dversion=1.3.1 -Dpackaging=jar -Dfile=/path/to/file -Durl=[url] -DrepositoryId=[id]
[14:26:54]: Path to dependency:
[14:26:54]: 1) com.ebillme:webservices-v2:ejb:1.0
[14:26:54]: 2) javax.mail:mail:jar:1.3.1
[14:26:54]: 3) javax.jts:jts:jar:1.0
[14:26:54]: Try downloading the file manually from:
[14:26:54]: http://java.sun.com/products/jts
[14:26:54]: Then, install it using the command:
[14:26:54]: mvn install:install-file -DgroupId=javax.jts -DartifactId=jts -Dversion=1.0 -Dpackaging=jar -Dfile=/path/to/file
[14:26:54]: Alternatively, if you host your own repository you can deploy the file there:
[14:26:54]: mvn deploy:deploy-file -DgroupId=javax.jts -DartifactId=jts -Dversion=1.0 -Dpackaging=jar -Dfile=/path/to/file -Durl=[url] -DrepositoryId=[id]
[14:26:54]: Path to dependency:
[14:26:54]: 1) com.ebillme:webservices-v2:ejb:1.0
[14:26:54]: 2) javax.jts:jts:jar:1.0
[14:26:54]: ----------
[14:26:54]: 3 required artifacts are missing.
[14:26:54]: for artifact:
[14:26:54]: com.ebillme:webservices-v2:ejb:1.0
[14:26:54]: from the specified remote repositories:
[14:26:54]: central (http://repo1.maven.org/maven2)
[14:26:54]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:54]: [INFO] For more information, run Maven with the -e switch
[14:26:54]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:54]: [INFO] Total time: 25 seconds
[14:26:54]: [INFO] Finished at: Mon Jun 07 14:26:54 EDT 2010
[14:26:54]: [INFO] Final Memory: 18M/39M
[14:26:54]: [INFO] ------------------------------------------------------------------------
[14:26:55]: Number of processed tests: 0
[14:26:55]: Build finished
2 comments

I'll apologize in advance if I say anything stupid; I am an Ant & Ivy user, not Maven.  Having said that, if you clean your local repository cache, or do a clean checkout and build on your local system, does this target run?  I took a quick look at the URL's given, and actually looking at repos1.maven.org, it looks like mail and jts only have pom files in the indicated directories, and wss4j only has the jar file (plus hash verification files).  You may want to check that before trying the remote run again.

Having said that, welcome to Teamcity!

0

Sorry for the late reply.

Maven tells you it cannot resolve required artifacts in all known repositories. Ensure the needed repository is listed in the agent's settings.xml or in the pom.xml

0

Please sign in to leave a comment.