Checking for surefire reports is causing a slowdown in builds

Hi,

Our team is currently building using the maven builder.  We are using the surefire and failsafe plugin to seperate our unit and integration tests but when surefire reports are not found it adds three seconds per check.  If the report is found it is instantanious.  Here is a snippet from our build log

[21:35:31]: Running com.company.common.converter.DoubleConverterTest
[21:35:34]: No surefire report found for suites: [com.company.common.converter.DoubleConverterTest]
[21:35:34]: Tests run: 6, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 0.009 sec
[21:35:34]: Running com.company.common.io.FileExceptionTest
[21:35:37]: No surefire report found for suites: [com.company.common.io.FileExceptionTest]
[21:35:37]: Tests run: 3, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 0.006 sec
[21:35:37]: Running com.company.common.io.SFTPHelperClientTest
[21:35:40]: No surefire report found for suites: [com.company.common.io.SFTPHelperClientTest]
[21:35:40]: Tests run: 0, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 0.008 sec
[21:35:40]: Running com.company.common.utils.ObfuscationUtilTest
[21:35:43]: No surefire report found for suites: [com.company.common.utils.ObfuscationUtilTest]
[21:35:43]: Tests run: 2, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 0.356 sec
[21:35:43]: Running com.company.common.concurrent.AtomicLongTest
[21:35:46]: No surefire report found for suites: [com.company.common.concurrent.AtomicLongTest]
[21:35:46]: Tests run: 8, Failures: 0, Errors: 0, Skipped: 0, Time elapsed: 0.019 sec

As you can see the tests are taking miliseconds but when the test fails to find a surefire report it is taking 3 seconds to conclude that.  If you have a bunch of tests that can add up pretty quickly.  I feel this a bug with the system and wanted to see if anyone else has run into this issue or knows if there is a workaround.

The report path we are using in addition to setting the surefire as the import data from xml is:

**/*-reports/TEST-*.xml

Any help would be much appreciated.

Thanks!

Please sign in to leave a comment.