TFS builds not working after the upgrade to 8.0 (build 27402)

We upgraded our installation yesterday and noticed that all builds using TFS are hanging at the "Checking for changes" step.  The builds never seem to error out or stop. They just display a red box with the message "Failed to start build #35524 on SERVER NAME" and when you click on details » the message says "Cannot start build runner".  If I go in to Edit the Configuration and test the source control connection, the graphic just spins and never resolves. (see attatched). All of these builds worked before the upgrade.

Any ideas?image003.png

10 comments
Comment actions Permalink

Dave,

Could you please send us teamcity-server.log and teamcity-vcs.log files.
You can attach them here, or send privately to teamcity-feedback@jetbrains.com. In last case please add a reference to this thread to the message.

Thanks

0
Comment actions Permalink

Here are the files you requested.

Currentlty, BuildTypeId bt54 has been in a "Checking for changes" state for the last 59 hours.



Attachment(s):
teamcity-vcs.log.zip
0
Comment actions Permalink

And the server log...



Attachment(s):
teamcity-server.log.zip
0
Comment actions Permalink

Hello,

Thanks for logs. Could you please provide server thread dumps as well. To capture thread dumps open Administraction | Diagnostings and click "Save Thread Dump" several times

I saw a number of DB connection exceptions on the server.
Please consider restaring it after you captured thread dumps.

0
Comment actions Permalink

More log files you requested.



Attachment(s):
logs.zip
0
Comment actions Permalink

I should inform you that upon reviewing the bug list for 8.0.1 (build 27435), we applied the update in case the issue below addressed our problem.

  • TW-29797 - Getting Multiple "Unable to Collect Changes" Errors Since TeamCity 8.0 Upgrade


It didn't.

0
Comment actions Permalink

Thanks for dumps.
There are unexpectedly many OSProcessHandler pooled threads there.
I analyze those dumps and let you know the results

0
Comment actions Permalink

Eugene,

Were you able to find anything in the dumps we sent?

0
Comment actions Permalink

Just to continue the thread:

Discussion held via e-mail and ended up with http://youtrack.jetbrains.com/issue/TW-30698

0
Comment actions Permalink

We have released version 8.0.2 where this issue has been fixed.

0

Please sign in to leave a comment.