FailedTestCount – No data in builds

Hi All,


I am trying to set up a Statistics page for a Project that will display number of failed tests for some of the Build configurations in that project. Idea is to have a single page reporting failed tests over the week for all build configurations that do have tests in the project (like a summary for Management team).

To do that, I’ve followed Displaying Custom Chart in TeamCity Web UI ,edited <TeamCity Data Directory>/config/projects/<ProjectID>/pluginData/plugin-settings.xml file and added entries to display statistics:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<settings>
<custom-graphs> <!-- This tag is required only in plugin-settings.xml -->
   <graph title="Failed tests" hideFilters="showFailed" seriesTitle="Test name">
    <valueType key="FailedTestCount" title="Day Zero Tests => CI R2" buildTypeId="DayZeroTests"/>
   </graph>
  </custom-graphs>
</settings>

The graph is coming up on the Project > Statistics page, but it is showing No data in builds message. If I open up the build overview page of the DayZeroTests (which is in this project) I can see many results over the past week with Tests failed: 2, passed: 5.

Why is it not displayed in the Project statistics then? Is FailedTestCount variable available in TeamCity Enterprise 8.0 (build 27402) that we use or only from version 8.1?

I would prefer to make it working in the current version, rather then upgrading to 8.1 if possible.

Thanks,

TRK

2 comments
Comment actions Permalink

Hi,

FailedTestCount variable is available in TeamCity 8.0.
By default TeamCity does not show failed builds. There are two options:
1. exclude hideFilters="showFailed" parameter, then you will be able to check "Show failed" option on graph
2. use defaultFilters="showFailed" hideFilters="showFailed", then failed builds will always be shown at graph

To clarify: before TeamCity 8.1, there were no option to see all statistic values reported by the build on the Build Results|Parameters|Reported statistic values tab. But all default variables are available.

0
Comment actions Permalink

Thank you Alina, that was very helpful. I've got it all showing nicely now. Here is end result if
anyone else have same issue:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<settings>
  <custom-graphs>
    <graph title="Day Zero Tests" defaultFilters="showFailed" hideFilters="showFailed" seriesTitle="Filter">
     <valueType key="FailedTestCount" title="Failed" color="red" buildTypeId="CIR2_ExecuteDayZeroTests" />
     <valueType key="IgnoredTestCount" title="Ignored" color="grey" buildTypeId="CIR2_ExecuteDayZeroTests" />
     <valueType key="PassedTestCount" title="Passed" color="green" buildTypeId="CIR2_ExecuteDayZeroTests" />
    </graph>
  </custom-graphs>
</settings>


Cheers,
TRK

0

Please sign in to leave a comment.