TC agent could not launch iOS simulator

It looks like TeamCity agent (TC version is 9.0 EAP) could not launch iOS simulator via:

  • testing shell script (Command Line Build Step);
  • native functionality (XCode Project Build Step).


Build agent running on Mac OS X Yosemite 10.10.1. Running as Launch Agent (plist placed here: /Library/LaunchAgents/jetbrains.teamcity.BuildAgent.plist).

Btw, Appium Tests works fine with the same Build Agent.

Build Log when running XCode Project Build Step:

[17:07:39][Touch] 2014-11-26 16:07:40.441 xcodebuild[6335:37979]  iPhoneSimulator: Could not launch simulator: -600
[17:09:39][Touch] 2014-11-26 16:09:40.426 xcodebuild[6335:37976] [MT] IDEUnitTestsOperationsObserverDebug: Unable to get debug console for logging target process thread state.
[17:09:39][Touch] Testing failed:
[17:09:39][Touch] Test target dreamkas-tests encountered an error (Canceling tests due to timeout in Waiting for test process to check in... If you believe this error represents a bug, please attach the log file at /var/folders/sz/1lfcb1354xggcnd04_9j5kc40000gp/T/com.apple.dt.XCTest-status/Session-2014-11-26_16:07:29-cQ3Eu0.log)
[17:09:39][Step 1/2] ** TEST FAILED **
[17:09:39][Step 1/2] Process exited with code 65
[17:09:39][Step 1/2] Step Xcode Project failed
  




Build Log when running Command Line Build Step:
[15:07:12][Step 2/2] 2014-11-26 14:07:13.612 xcodebuild[1234:9543]  iPhoneSimulator: Could not launch simulator: -10810
[15:08:42][Step 2/2] 2014-11-26 14:08:43.798 xcodebuild[1234:8502]  iPhoneSimulator: Timed out waiting 120 seconds for simulator to boot, current state is 1.
[15:08:42][Step 2/2]
[15:08:42][Step 2/2] Testing failed:
[15:08:42][Step 2/2] Test target dreamkas-tests encountered an error (Timed out waiting 120 seconds for simulator to boot, current state is 1. If you believe this error represents a bug, please attach the log file at /var/folders/sz/1lfcb1354xggcnd04_9j5kc40000gp/T/com.apple.dt.XCTest-status/Session-2014-11-26_14:06:43-K7Ie9s.log)
[15:08:42][Step 2/2] ** TEST FAILED **
  




Testing Shell Sctipt:
xcodebuild \
-sdk iphonesimulator8.1 \
-destination "name=iPad Air,OS=8.1" \
-configuration Debug \
-project "$PROJECTPATH" \
-scheme app-tests \
CONFIGURATION_BUILD_DIR="$BUILDPATH" \
clean test \
| xcpretty -tc -r junit --output "$BUILDPATH/junit.xml"


Topic on Stack Owerflow:
http://stackoverflow.com/questions/27035637/timed-out-waiting-120-seconds-for-simulator-to-boot

1 comment
Comment actions Permalink

Hi Ildar,

The problem have appeared in new Mac OS version. I've created an issue https://youtrack.jetbrains.com/issue/TW-38954, please watch/vote for it.
Also please try workaround suggested on stackoverflow.

0

Please sign in to leave a comment.