Web Deploy not working in 2015 Build tools

Hi,

I've got two builds in teamcity one which is currently using MSBuild Version Microsoft .Net Framework 4.5, with MSBuild ToolsVersion 4.0 and the other is using MSBuild version Microsoft Build Tools 2015 with MSBuild ToolsVersion 14.0. They both have the same parameters and the second build was working until migrating up to 2015 build tools. Looking at the Build log for the one that fails it only seems to get partially through the build process:

DevartEntityDeploy
[23:02:45]PrepareForBuild
[23:02:45]ResolveProjectReferences (27s)
[23:03:13]ResolveAssemblyReferences (2s)
[23:03:15]PreComputeCompileTypeScript
[23:03:15]CompileTypeScript (3s)
[23:03:18]GenerateTargetFrameworkMonikerAttribute
[23:03:18]ResolveCodeAnalysisRuleSet
[23:03:18]CoreCompile (4s)
[23:03:23]_CopyFilesMarkedCopyLocal
[23:03:24]GetTypeScriptCopyToOutputDirectoryItems
[23:03:24]GetCopyToOutputDirectoryItems
[23:03:24]_CopyOutOfDateSourceItemsToOutputDirectory
[23:03:24]_CopyOutOfDateSourceItemsToOutputDirectoryAlways
[23:03:24]CopyFilesToOutputDirectory

Compared to:

DevartEntityDeploy
[08:40:36]PrepareForBuild
[08:40:37]ResolveProjectReferences (10s)
[08:40:47]ResolveAssemblyReferences (3s)
[08:40:51]GenerateTargetFrameworkMonikerAttribute
[08:40:51]CoreCompile (2s)
[08:40:53]_CopyFilesMarkedCopyLocal
[08:40:54]GetCopyToOutputDirectoryItems
[08:40:54]_CopyOutOfDateSourceItemsToOutputDirectoryAlways
[08:40:54]CopyFilesToOutputDirectory
[08:40:54]GenerateGlobalPublishSetting
[08:40:54]ValidateGlobalPackageSetting
[08:40:55]CollectFilesFromIntermediateAssembly
[08:40:55]CollectFilesFromContent
[08:40:55]CollectFilesFromIntermediateSatelliteAssembliesWithTargetPath
[08:40:55]CollectFilesFromReference
[08:40:56]CollectFilesFromAllExtraReferenceFiles
[08:40:56]CollectFilesFrom_SourceItemsToCopyToOutputDirectory
[08:40:56]CollectFilesFrom_binDeployableAssemblies
[08:40:56]PipelineCollectFilesPhase
[08:40:56]PreTransformWebConfig
[08:40:56]TransformWebConfigCore
[08:40:57]PostTransformWebConfig
[08:40:57]PipelineTransformPhase
[08:40:57]PreAutoParameterizationWebConfigConnectionStrings
[08:40:57]AutoParameterizationWebConfigConnectionStringsCore
[08:40:58]PostAutoParameterizationWebConfigConnectionStrings
[08:40:58]PipelineMsdeploySpecificTransformPhase
[08:40:58]CopyAllFilesToSingleFolderForMsdeploy (2s)
[08:41:00]PipelineCopyAllFilesToOneFolderForMsdeploy
[08:41:00]GenerateMsdeployManifestFiles
[08:41:01]Package (21s)
[08:41:22]MSDeployPublish (11s)
[08:41:34]PipelineDeployPhase

If anyone has any experience with web deploy and 2015 I would be very glad for some help with this as I'm very stuck right now

1 comment

Hello Tim,

Does the build run successfully if you run it using Microsoft Build Tools 2015 via command line on the agent machine? You can look up the command line used by TeamCity in the build log. Please see this section.

If the build succeeds from the console but still fails in TeamCity please attach screenshot of MSBuild step and full build log.

0

Please sign in to leave a comment.