configure build agents

how do i configure build agents so whenever TeamCity server and 2 agents are started they are listed in team city under Agents tab

8 comments

Hi,

Provided you correctly configured the agents to connect to the server (they have correct server address and unique names set in the conf/buildAgent.properties file), you should see the agents under either Agents>Connected agents or Agents>Unauthorized agents tabs (the latter appeared in the latest EAP build).

Could you please describe your configuration and expected/actual behaviour in a bit more detail?

--
Best regards,

Yegor Yarko
Project Manager
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0

To clarify I run 2 agents on same box. I've updated launcher config to have different Windows service instance name to be able to run 2 services.

I have 2 build agents. One build agent's buildAgent.properties is
serverUrl=http\://teamcity.mydomain.com
name=Generic
workDir=../work
env.JAVA_HOME=C:
Program Files
Java
jdk1.6.0_02
ownAddress=192.168.0.13
ownPort=9092


The second is
serverUrl=http\://teamcity.mydomain.com
name=Custom
workDir=../work
env.JAVA_HOME=C:
Program Files
Java
jdk1.6.0_02
ownAddress=192.168.0.13
ownPort=9091

And only 1 agent is apperead under Agents. It doesn't depend whether 1 agent is running or both is running under Services. Notice that I use 1 IP but different ports.

BTW, I have only Connected and Disconnected tabs, no Unauthorized.

0

Hello antonvlad,

What paths is used for agent installations? Does those path are the same?

--
Eugene Petrenko
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

To clarify I run 2 agents on same box. I've updated launcher config to
have different Windows service instance name to be able to run 2
services.

I have 2 build agents. One build agent's buildAgent.properties is
serverUrl=http\://teamcity.mydomain.com
name=Generic
workDir=../work
env.JAVA_HOME=C:
Program Files
Java
jdk1.6.0_02
ownAddress=192.168.0.13
ownPort=9092
The second is
serverUrl=http\://teamcity.mydomain.com
name=Custom
workDir=../work
env.JAVA_HOME=C:
Program Files
Java
jdk1.6.0_02
ownAddress=192.168.0.13
ownPort=9091
And only 1 agent is apperead under Agents. It doesn't depend whether 1
agent is running or both is running under Services. Notice that I use
1 IP but different ports.

BTW, I have only Connected and Disconnected tabs, no Unauthorized.



0

they are not the same
2 different folders under TeamCity root
buildAgent and buildAgent2

0

Hello,

BTW, I have only Connected and Disconnected tabs, no Unauthorized.


What version of TeamCity do you use?

--
Pavel Sher
Software Developer
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"



"antonvlad" <no_reply@jetbrains.com> wrote in message
news:23871463.1196166195909.JavaMail.itn@is.intellij.net...

To clarify I run 2 agents on same box. I've updated launcher config to
have different Windows service instance name to be able to run 2 services.

>

I have 2 build agents. One build agent's buildAgent.properties is
serverUrl=http\://teamcity.mydomain.com
name=Generic
workDir=../work
env.JAVA_HOME=C:
Program Files
Java
jdk1.6.0_02
ownAddress=192.168.0.13
ownPort=9092

>
>

The second is
serverUrl=http\://teamcity.mydomain.com
name=Custom
workDir=../work
env.JAVA_HOME=C:
Program Files
Java
jdk1.6.0_02
ownAddress=192.168.0.13
ownPort=9091

>

And only 1 agent is apperead under Agents. It doesn't depend whether 1
agent is running or both is running under Services. Notice that I use 1 IP
but different ports.

>

BTW, I have only Connected and Disconnected tabs, no Unauthorized.



0

Please check build agent logs, if agent was not able to connect to the
server this should be logged. Build agent logs are in the logs subdirectory
of build agent installation dir.

--
Pavel Sher
Software Developer
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"



"antonvlad" <no_reply@jetbrains.com> wrote in message
news:19485287.1196180711034.JavaMail.itn@is.intellij.net...

Version 2.1.1(build 4261)



0

Finally managed to make it work

Uninstalled build agent #2.
Copied build agent #1 into buildAgentCygwin folder.
Configured Cygwin build agent under instance name Cygwin.

0

Please sign in to leave a comment.