Custom charts and failed builds

I am setting up some custom charts and see what I consider odd behavior.  Consider this graph:

         <graph title="Success Rate" seriesTitle="Config">
             <valueType key="SuccessRate" title="Master" buildTypeId="bt129"/>
             <valueType key="SuccessRate" title="TPS" buildTypeId="bt144"/>
             <valueType key="SuccessRate" title="Stage" buildTypeId="bt130"/>
        </graph>

When I load up the statistics page the graph shows everything 100% success.  But this is not true.  These results are shown because the charting defaults to ignoring failed builds.  The same goes for this chart.

         <graph title="Media FlexRunner Results" seriesTitle="Result">
             <valueType key="PassedTestCount" title="Pass" buildTypeId="bt127"/>
             <valueType key="FailedTestCount" title="Fail" buildTypeId="bt127"/>
        </graph>

I have explicitly asked for failed test counts but they are not shown - also because failed builds are ignored by default.

So, my questions are:

1. Why are failing builds ignored by default?
2. Can I change this for our server without having to choose "Show Failed" every time I look at a graph?

The current behavior provides quite misleading information and is a major flaw imho.  Fwiw we are running 4.5.2.

Thanks,
Tom

3 comments
Comment actions Permalink

Please submit a feature report. I doubt we will be able to address this in 4.5 but in 5.0 it can be fixed.

0
Comment actions Permalink

Ok, done.  I was hoping there was some undocumented attribute that might accomplish this.

Reported as http://www.jetbrains.net/tracker/issue/TW-9113.

Thanks,
Tom

0
Comment actions Permalink

Also fwiw we have found a setting to allow failed results to show by default.

defaultFilters="showFailed"

0

Please sign in to leave a comment.