Tomcat6.exe allocates >90% CPU

Hi.

I'm running TC 4.5.1 on a Windows Server 2003. When the TeamCity Web Server is started, tomcat6.exe allocates >90% of the CPU. This makes builds run "forever".

Has anyone else experienced this? Is there a way to avoid this?

TeamCity 4.5.1
Windows Server 2003 SP2
JRE 1.6

BR
/Mattias

4 comments
Comment actions Permalink

Hello Mattias,

We've seen this a while back, while running with the embedded database (100+
MB database file). Things went back to normal after migrating to an external
one (MySQL).

HTH,
Andrei

MB> Hi.
MB>
MB> I'm running TC 4.5.1 on a Windows Server 2003. When the TeamCity Web
MB> Server is started, tomcat6.exe allocates >90% of the CPU. This makes
MB> builds run "forever".
MB>
MB> Has anyone else experienced this? Is there a way to avoid this?
MB>
MB> TeamCity 4.5.1
MB> Windows Server 2003 SP2
MB> JRE 1.6
MB> BR
MB> /Mattias
MB> ---
MB> Original message URL:
MB> http://www.jetbrains.net/devnet/message/5238433#5238433


0
Comment actions Permalink

Thanks for your answers.

It's a brand new installation so the database shouldn't be a problem. I'm working on the thread dump.

Forgot to mention that the machine where TC is running is a virtual machine, VMWare. Could this be the reason for my problems? Is there anyone else who runs TC on a virtual machine?

BR
/Mattias

0
Comment actions Permalink

Sorry for the delay. The question is still actual with latest TeamCity release?

Kind regards,
Marina
0

Please sign in to leave a comment.