Team City Web Windows Service shutting down when logging off server after upgrade to 7.1.1

I've just upgrade from 6.0.1 (build 15816) to 7.1.1 (build 24074).  We run windows installer and team city server is set up on VMWare machine with Windows XP.  

Everything looks ok, except for when I log off the server, the Team City Web service turns off, has anyone else experienced this problem?

This was fine on Team City 6

Thanks
Tara

4 comments
Comment actions Permalink

Hi


Do you start TeamCity as Windows service, or by teamcity-server.bat script?
Please run next command in command line

sc qc teamcity


What is its output?

Thanks
0
Comment actions Permalink

I started it as Window Service, once I am logged on, if I manually start it starts up fine but as soon as I log off it stops again

Here is the Service config from command prompt as requested:

SERVICE_NAME: teamcity
        TYPE               : 10  WIN32_OWN_PROCESS
        START_TYPE         : 2   AUTO_START
        ERROR_CONTROL      : 1   NORMAL
        BINARY_PATH_NAME   : "c:\TeamCity\bin\TeamCity
settings=c:\TeamCity\conf\teamcity-server-service.xml"
s\teamcity-winservice.log"
        LOAD_ORDER_GROUP   :
        TAG                : 0
        DISPLAY_NAME       : TeamCity Server
        DEPENDENCIES       :
        SERVICE_START_NAME : build.agent@activus.local

0
Comment actions Permalink

This seems to be known bug:

TW-23771 TeamCity server run as service can stop on user log off

Current workaround is to define or add to existing value of TEAMCITY_SERVER_OPTS environment variable, text "-Xrs".

0
Comment actions Permalink

Tara,

This bug has been fixed in 7.1.2.

0

Please sign in to leave a comment.