TeamCity and MSBuild issue

Hello,

I have recently installed TeamCity 6.5.6 and am attempting to build a solution using the Visual Studio runner.
I have attached the build log, as I have been getting a strange error.

MMA Master Soln 2010.sln.teamcity: Build targets: Build;TeamCity_Generated_Build
[MMA Master Soln 2010.sln.teamcity] G:\TeamCity\buildAgent\work\9ebf0145345a75b8\MMA Master Soln 2010.sln.teamcity error MSB4057: The target "Build" does not exist in the project.

Now, when I use MSBuild from the VS Command prompt, the .sln builds fine. While I try to build another solution using TeamCity, that builds fine.

I have noticed it appending .teamcity to the solution name, is this significant?

I would appreciate any thoughts on this matter.

Kind Regards,
Bill



Attachment(s):
Test_CI_Project_Test_CI_Build_3.log.zip
1 comment
Comment actions Permalink

Hi,

I had the same problem. It seems Teamcity is wrapping the msbuild call with some additional features (yet unknown to me, docs does not mention what are they).

Due to the wrapping, you don't have (at least I didn't) the regular targets like Clean, Build or Rebuild. So to make it work, you don't specify the target at all, teamcity is supposed to handle then the things.

Documentation says if you don't want to use the wrapping technique, you can disable it by creating a configuration parameter called teamcity.msbuild.generateWrappingScript and setting it to false. Note that this didn't work for me, I don't know why (I am new to teamcity). I could not turn off the wrapping so far. Actually I am calling the msbuild from a nantcontrib msbuild task, not using the teamcity msbuild runner, yet teamcity somehow asserts itself into the flow.

see: http://stackoverflow.com/questions/4211683/why-does-teamcity-add-csproj-teamcity-patch-to-web-app-package-files

also the docs: http://confluence.jetbrains.com/display/TCD65/MSBuild

0

Please sign in to leave a comment.