Parameter "select type" has a character limitation that breaks the UI editor

Answered

I am creating a configuration parameter, press Edit and chose Type: Select then add a few options with quite long aliases.

There seems to be a character limitation that makes the UI unusable (see Edit parameter specification screenshot).

The snippet will hit that limitation. Using one line less will make the UI work again.

(I have the long aliases because they point to build configuration ids)

Is this a know issue or am misusing something?

Cheers, Jonas

001 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa1
002 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa2
003 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa3
004 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa4
005 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa5
006 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa6
007 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa7
008 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa8
009 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa9
010 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa10
011 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa11
012 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa12
013 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa13
014 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa14
015 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa15
016 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa16
017 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa17
018 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa18
019 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa19
020 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa20
021 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa21
022 => aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa22

Teamcity 2021.2.1 (build 99602)

0
5 comments

Hi! I've checked it with a bit longer spec and got the error 400. Here's a bug I've filed regarding this problem. Please follow the linked item to get notified about any updates on the issue: https://youtrack.jetbrains.com/issue/TW-75391

1

Hi! I cannot reproduce this on 2021.2.1. It works fine for me on the latest versions of Chrome and Firefox. Do you see any errors in the Console tab of the browser dev tools window? Have you tried clearing the browser cache, running this in an Incognito window, or in a different browser?

-Anatoly

0

Hey, thank you very much for taking the time.

Both browsers with recent versions had issues. But I indeed did not check the console for errors. There is a 404.

I have no clue though why. Maybe escaping, maybe a setting on our servers.

get https://my-teamcity-server.com/parameters/editParameter.html?spec=select%20label_05%3D'c'%20label_07%3D'd'%20label_09%3D'e'%20data_33%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaq'%20label_41%3D'u'%20data_35%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar'%20label_43%3D'v'%20label_01%3D'a'%20label_45%3D'w'%20label_03%3D'b'%20data_31%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap'%20data_37%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas'%20data_39%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat'%20label_39%3D't'%20label_31%3D'p'%20data_43%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaav'%20data_01%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'%20label_33%3D'q'%20data_45%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw'%20label_35%3D'r'%20label_37%3D's'%20data_41%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau'%20data_07%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaad'%20data_09%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaae'%20data_03%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaab'%20data_05%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaac'%20label_27%3D'n'%20description%3D'none'%20label_29%3D'o'%20data_11%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf'%20data_13%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag'%20label_21%3D'k'%20label_23%3D'l'%20label_25%3D'm'%20data_19%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj'%20data_15%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah'%20data_17%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai'%20display%3D'normal'%20label_17%3D'i'%20label%3D'Name'%20label_19%3D'j'%20data_21%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak'%20label_11%3D'f'%20data_23%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal'%20label_13%3D'g'%20label_15%3D'h'%20data_29%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaao'%20data_25%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam'%20data_27%3D'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan'&init=1


<somenumber>.js?v=<somenumber>:74 TypeError: Cannot read properties of null (reading 'value')
    at Object.updateSelectedType (<somenumber>..js:5173:7889)
    at Object.onComplete (<somenumber>.js:5173:7678)
    at options.onComplete (<somenumber>.js:378:23)
    at e.<anonymous> (-<somenumber>.js:8:6346)
    at e.respondToReadyState (<somenumber>.js:8:3721)
    at e.onStateChange (<somenumber>.js:8:2131)
_log @ <somenumber>.js?v=<somenumber>:74
<somenumber>.js?v=<somenumber>:76 TypeError: Cannot read properties of null (reading 'value')
    at Object.updateSelectedType (<somenumber>.js:5173:7889)
    at Object.onComplete (<somenumber>.js:5173:7678)
    at options.onComplete (<somenumber>.js:378:23)
    at e.<anonymous> (<somenumber>.js:8:6346)
    at e.respondToReadyState (<somenumber>.js:8:3721)
    at e.onStateChange (<somenumber>.js:8:2131)

Cheers, Jonas

0

Thanks a lot for following up on this :)

0

No worries. One other thing is in my test the request length limit appears to be a little longer than in yours so you might want to check if there is a reverse proxy in front of TeamCity that truncates the requests longer than a certain limit.

0

Please sign in to leave a comment.